Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom

Zapečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Zapečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom
Fotografije: Valeria
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Zapečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom! Evo jednog univerzalnog keto recepta koji je odgovarajuć za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1.5 kg
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačakvalj - 150 g
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • paradajz pasta - 2 supene kašike /koristim Deroni bez šećera/
  • luk - 1/2 vezice, mladi luk
  • pešrun - naseckan
  • so
  • crni biber
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckala sam tikvice na tanke trake i ispekla sam ih u rerni. Pekla sam tri puta, ali bude brzo. U tepsiju sam stavila papir za pečenje. Blago nauljimo tikvice. Stavljamo da se peku na najnižem nivou, blizu grejača na 200 stepeni. U određeno vreme ih okrećemo.

Svinjsko mleveno meso sa dobro proprži. Začinjavam začinima i paradajz pastom. Kada se skine sa ringle, dodaju se mladi luk i peršun. Na kraju u mleveno meso se dodaje kisleo mleko i izmeša se.

Počinje se slaganje. Stavljam tikvice u dva reda, zato što su tanke. Nakon toga dodajem mleveno meso i izrendani kačkavalj. Odozgo ponovo dva reda tikvica, mleveno meso i završavam kačkavaljem. Pečemo zapečeno jelo sa mlevenim mesom u rerni na 180 stepeni 20 minuta, na kraju sam uključila samo gornji grejač da se zapeče kačkavalj odozgo.

Napomena! Za sečenje tikvica sam koristila rende i zato su bile tanke. Ako se ređaju deblje, mogu i u jedan red da se ređaju.

Navedeni sastojci u receptu su za tri tepsije veličine 17 sa 11, 5 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: