Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ukusan kotlet od lososa sa toplim garnirungom

Ukusan kotlet od lososa sa toplim garnirungom

ZoriZori
Guru
8942865k
Ukusan kotlet od lososa sa toplim garnirungom
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Prefinjeno meze za drage goste - kotlet od lososa sa toplim garnirungom"

Potrebni sastojci

  • losos - 2 komada, kotlet
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 grudva
  • mirođija - 2 struka
  • biber
  • so
  • ruzmarin - 1 struk
  • limun - 1 komad, isečen na kolutove
  • sok od limuna - 2 kašike, svež
  • za garnirung
  • kukuruz - 1/2 šolje, zamrznut
  • grašak - 1/2 šolje, zamrznut
  • boranija - 1/2 šolje, zamrznuta (bejbi)
  • beli luk - 1 čen, isečen
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju na ringli zagrevamo maslinovo ulje, dodajemo beli luk i povrće - grašak, kukuruz i boraniju.

Posipamo prstohvatom soli, origanom i majčinom dušicom. Dinstamo pod poklopcem dok povrće ne bude gotovo.

Kotleti se stavljaju u centar male posude za pečenje, svaki se preliva sa po kašikom maslinovog ulja, posipa se solju i ruzmarinom, stavlja se preko njih kriška maslaca, po jedan struk peršuna, kolut limuna i po kašika soka od limuna.

Losos se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije prijatnu preplanulost (ne više od 20 minuta).

Kada su kotleti gotovi, raspoređujemo u dva tanjira topli garnirung i po jedno parče pečene ribe.

Ukrašavamo sa strokovima mirođija i kriškama limuna.

Ukusan kotlet od lososa sa toplim garnirungom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: