Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban čorba sa svinjetinom

Kurban čorba sa svinjetinom

ZoriZori
Guru
8932865k
Kurban čorba sa svinjetinom
Fotografije: Zori
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Da li imate omiljenu kurban čorbu sa svinjetinom ili želite da podelimo sa vama našu koju svima od srca preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (da ne bude masno)
  • luk - 2 glavice, kromid
  • celer - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 supene kašike ili 2 srednja paradajza
  • šargarepe - 2 komada
  • suve papričice - 2 - 3 komada, crvene
  • krompir - 3 - 4 komada
  • ljute papričice - 2 komada, suve
  • crni biber - 10 - 12 zrna
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, iseče se na krupne komade i ako ima kosti, stavlja se zajedno sa njima u veliku šerpu. Dodaje se so, zrna crnog bibera i zaliva se sa 2.5 litra hladne vode.

Kuva se na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo.

Odvajaju se kosti od mesa, bujon se procedi i čorba i meso se vraćaju na vatru.

Luk, paprike, šargarepe i krompir i celer se seku na kockice i stavljaju se u kurban. Sipa se ulje i kurban vri još 20 - 30 minuta.

Nakon toga se dodaje paradajz pire razmućen u malo vode ili oguljen i sitno iseckan paradajz. Vri još 10 minuta.

Pre nego što skinemo kurban sa vatre, začinjavamo ga solju, crnim biberom i posipamo sitno iseckanim peršunom, listovima celera i belim lukom, na kraju se dodaju izmrvljene ljute papričice.

Kurban čorba sa svinjetinom se poslužuje vruća.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: