Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Ukusna musaka od kiselog kupusa

Ukusna musaka od kiselog kupusa

ažurirano:
ZoriZori
Guru
8982915k
Ukusna musaka od kiselog kupusa5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Mislili smo da joj damo naziv bakina musaka, ali onda nećete znati da je toliko ukusna baš zbog kiselog kupusa"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - oko 1 kg
  • praziluk - 2 struka
  • krompir - 500 g
  • biber - 1 kašičica (mleveni)
  • aleva paprika - 1 kašika
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 2 šolje
  • ulje - 5 kašika
  • sok od kupusa - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckani praziluk prodinstajte na oko 3 kašike ulja dok ne omekša, dodajte alevu papriku i krompir, dobro mešajte i pržite dok i krompir ne omekša.

U nauljen pleh stavite polovinu seckanog kiselog kupusa i lepo ga rasporedite, odozgo stavite mešavinu dinstanog krompira i praziluka, pa obilno pospite biberom.

Odozgo stavite drugu polovinu seckanog kupusa, ponovo pospite biberom i dodajte preostalo ulje. Prelijte sokom od kupusa i pecite u zagrejanoj rerni (umerena temperatura).

Za preliv, jaja i kiselo mleko umutite u homogenu smesu i kada je musaka skoro gotova, sipajte preko nje, praveći rupe viljuškom nakon sipanja preliva, da smesa prodre kroz slojeve.

Musaka se peče dok se ne stvori zlatno-braon korica.

Ukusna musaka od kiselog kupusa je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: