Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Turska salata od tikvica

Turska salata od tikvica

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Turska salata od tikvica
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Turska salata od tikvica može da se jede i odmah, ali postaje ukusnija kada odstoji na kratko u frižideru"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • ceđeno kiselo mleko - 4 kašike
  • so
  • mirođija
  • peršun
  • preliv
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • ljuta paprika - 1/2 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu salatu od tikvica potrebno je da isečete tikvice na tanke kriške po dužini, a zatim ih usitnite na tanke trakice.

Takođe isecite 1 mali crveni luk na rebarca i nekoliko čena belog luka.

Pržite tikvice i luk na zagrejanom maslinovom ulju, povremeno mešajući, oko 10 minuta. Nemojte ih predugo pržiti da bi tikvice ostale hrskave.

Dodajte izgnječeni beli luk i kuvajte još minut, tek toliko da pusti aromu.

Prebacite tikvice iz tiganja u posudu i ostavite da se ohlade.

Nekoliko grančica svežeg peršuna i mirođije sitno iseckajte.

Dodajte ih u tikvice zajedno sa ceđenim kiselim mlekom, posolite po ukusu i promešajte.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte tucanu ljutu papriku i malo aleve paprike.

Ovim začinjenim prelivom prelijte mlečnu salatu i stavite u frižider da se ohladi.

Turska salata od tikvica može da se jede i odmah, ali postaje ukusnija kada odstoji na kratko u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: