Način pripreme
Prvo napravite sos verde, tako što ćete ispeći paprike i oljuštiti ih. Sitno iseckajte luk, beli luk i ljutu papriku (čili). Zagrejte ulje i pržite luk, beli luk i ljutu papriku oko 5 minuta.
Kada omekšaju, dodajte seckane paprike i začine. Pržite još oko 2 minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Napravite pire od smese u blenderu, razblažite bujonom.
Meso isecite na male zalogaje, a šargarepu i luk na sitno. U dubljem tiganju na umerenoj temperaturi zagrejte ulje i pržite meso do zlatne boje oko 10 minuta, povremeno mešajući.
Dodajte šargarepu i luk i pržite još 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte sos verde i malo vode ili bujona. Poklopite, smanjite vatru i kuvajte oko 40 minuta.
U međuvremenu skuvajte pirinač kao prilog mesu.
Poslužite čili vruć u velikim tanjirima sa pirinčem i tortiljama.
Čili verde sa svinjetinom je spreman.