Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćevap»Mlečni kebap sa piletinom i svinjetinom

Mlečni kebap sa piletinom i svinjetinom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Mlečni kebap sa piletinom i svinjetinom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šta je bolje od kebapa sa mesom? Naravno, kebap sa dve vrste mesa"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • svinjske grudi - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • kiselo mleko - 500 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 3 kašike
  • nana - 1/4 veze
  • peršun - 1/4 veze
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso, u ovom slučaju od bataka, ali mogu da se koriste i pileće grudi, skuvajte i isecite na komade.

Svinjske grudi takođe isecite na sitne komade i zajedno sa piletinom skuvajte u malo vode, tek toliko da prekrije meso.

U meso se dodaju i so, biber i sitno seckani crni luk.

Kiselo mleko pomešajte sa svežim mlekom i brašnom.

Kada je meso kuvano, dodajte mu mlečnu smesu.

Dodajte seckanu nanu i peršun, a kebap sklonite sa ringle.

Mlečni kebap sa piletinom i svinjetinom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: