Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica od tikvica i sira

Pica od tikvica i sira

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pica od tikvica i sira
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Nije vegetarijanska, ali uvek možete da je napravite takvu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • brašno od ovsenih pahuljica - 1 šolja
  • sir - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • peršun
  • mirođija
  • biber
  • beli luk - 3 čena
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so
  • za odozgo
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • kobasica - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu drugačiju picu oljuštite tikvice i narendajte ih na krupno.

Stavlite ih u posudu i ostavite po strani da puste vodu.

Ako nemate brašno od ovsenih pahuljica, možete da ga sameljete u čoperu.

Čenove belog luka izgnječite presom..

Isceđene tikvice stavite u dublju posudu, dodajte jaja, maslinovo ulje, brašno, mleveni ili rendani sir, kiselo mleko u koje ste stavili sodu bikarbonu i začine.

Sve ovo dobro promešajte.

Uzmite posudu u kojoj ćete peći picu od tikvica, podmažite je i sipajte smesu.

Gotovu koru stavite u rernu i pecite oko 25-30 minuta.

Izvadite iz rerne i poređajte kobasicu, a preko nje na kolutove nasečeni paradajz.

Pospite rendanim kačkavaljem i ponovo stavite dijetalnu picu u rernu.

Pecite picu od tikvica i sira do željene boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: