Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Pečene rolnice od tikvica i mlevenog mesa

Pečene rolnice od tikvica i mlevenog mesa

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečene rolnice od tikvica i mlevenog mesa
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Neodoljive tikvice sa mlevenim mesom, zapečene sa kačkavaljem Prste ćete oblizati uz ovo ukusno jelo!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • bosiljak - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • so - 1 kašičica
  • nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • za premazivanje
  • majonez - 1/2 šolje
  • kačkavalj - 1/2 šolje, izrendan
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice na krupno rende, dodajte sve ostale sastojke, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

U veliku kvadratnu tepsiju (koristila sam tepsiju rerne), obloženu papirom za pečenje i namazanu uljem, rasporedite smesu i izravnajte.

Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok se ne dobije zlatasta boja, otpriilike 30 minuta. Izvadite tepsiju i ostavite koru da se ohladi i okrenite na radnu površinu.

Koru namažite mlevenim mesom u tankom sloju. U tiganj sipajte ulje i propržite luk naseckan na ivice, dok ne omekša. Rasporedite po mlevenom mesu i isecite koru na dva dela jednake veličine.

Sa široke strane uvijte rolat i nasecite ih na manje, ukupno 8 komada rolnica od tikvica.

Poređajte rolnice u tepsiju namazanu uljem, odozgo namažite prethodno pomešan majonez i izrendan kačkavalj, pospite sitno naseckanim peršunom.

Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite zapečeno jelo dok se ne dobije zlatasta boja kačkavalja.

Pečene rolnice od tikvica i mlevenog mesa su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: