Način pripreme
Izrendajte tikvice na krupno rende, dodajte sve ostale sastojke, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
U veliku kvadratnu tepsiju (koristila sam tepsiju rerne), obloženu papirom za pečenje i namazanu uljem, rasporedite smesu i izravnajte.
Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok se ne dobije zlatasta boja, otpriilike 30 minuta. Izvadite tepsiju i ostavite koru da se ohladi i okrenite na radnu površinu.
Koru namažite mlevenim mesom u tankom sloju. U tiganj sipajte ulje i propržite luk naseckan na ivice, dok ne omekša. Rasporedite po mlevenom mesu i isecite koru na dva dela jednake veličine.
Sa široke strane uvijte rolat i nasecite ih na manje, ukupno 8 komada rolnica od tikvica.
Poređajte rolnice u tepsiju namazanu uljem, odozgo namažite prethodno pomešan majonez i izrendan kačkavalj, pospite sitno naseckanim peršunom.
Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite zapečeno jelo dok se ne dobije zlatasta boja kačkavalja.
Pečene rolnice od tikvica i mlevenog mesa su veoma ukusne.