Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa piletinom, kobasicom i boranijom

Janija sa piletinom, kobasicom i boranijom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Janija sa piletinom, kobasicom i boranijom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Volimo leto, ali još više volimo ukusne janije koje pripremamo na kraju leta, kada nije tako vruće, a povrće je još sveže!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • kobasica - 2 komada kuvana - dimljena
  • boranija - 300 g (konzerva)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • začini - po želji
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na porcije i ispržite. Dodajte sitno seckani luk, beli luk i šargarepu.

Posle nekoliko minuta dodajte isečenu kobasicu.

Nakon što su proizvodi prženi, pospite brašnom i alevom paprikom.

paradajz pire razmutite u malo vode i dodajte u šerpu. Dodajte još vode po potrebi, dodajte začine i boraniju.

Ostavite janiju na šporetu dok povrće ne omekša.

Poslužite sa seckanim peršunom.

Janija sa piletinom, kobasicom i boranijom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: