Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Zdrav ražano-integralni hleb

Zdrav ražano-integralni hleb

Gergana DimitrovaGergana Dimitrova
Početnik
17139
Zdrav ražano-integralni hleb
Fotografije: Gergana Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Gotov ražano-integralni hleb nasecite na kriškice i dok je još topao, stavite po komadić maslaca i malo šarene soli"

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - otprilike 350 - 400 g, integralno
  • kvasac - pola kockice, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2 i 1/2 šolje, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Uključujem rernu da se zagreva na 50°C.

Za ovaj ukusni integralni hleb rastavaram kvasac u 1/2 šolje tople vode sa šećerom.

U posudu sipam brašno, pravim udubljenje i sipam rastvoreni kvasac, dodajem ostalu toplu vodu, so i mesim koliko je moguće, pošto ne može da se sakupi u potpunosti, nego se brašno rasipa.

U obilno nauljenu tepsiju stavljam oblikovani hleb i okrećem ga da se naulji i sa druge strane.

U prethodno zaregrejanoj rerni na 50°C raste dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Nakon toga pojačavam rernu na 220°C, bez vađenja tepsije iz rerne i pečem ražani hleb otprilike 40-50 minuta.

Gotov zdrav ražano-integralni hleb poprskam vodom i pokrivam krpom

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: