Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Mafini tipa rolat Stefani

Mafini tipa rolat Stefani

ValeriaValeria
Šef kuhinje
246102642
Mafini tipa rolat Stefani4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Omiljeni rolat Stefani iz jednog vremena, ali ovog puta u još sipmatičnijem obliku."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • jaja - 2 komada, mala
  • mladi luk - 1/2 vezice, naseckan
  • svež peršun - naseckan
  • kumin
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • Za nadev
  • jaja - 4 komada, skuvana, mala
  • šaragrepe - 1 komad
  • crvene paprike - 1 ili 2
  • kiseli krastavčići - 2 ili 3
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan keto recept, koji po ukusu podseća na rolat Stefani, ali se pravi kao slani mafini.

Mleveno meso za mafine se izmeša sa navedenim sastojcima.

Šargarepe i paprike naseckajte na male trakice i zapecite ih na kratko. Moje sam ispekla u fryer-u. Ali mogu da se zapeku u rerni. Stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i zapecite ih na 190 stepeni na 10 minuta. Možete i u gril tiganju.

Biće vam potrebne i male posudice kao za krem karamel. Možete da koristite razne - porcelanske, staklene, aluminijumske. Moje su dimenzija 5 sa 8 cm. Dobila sam 8 komada.

Priprema:

Posudice namažite maslacem.

Uzmite mleveno meso i napravite nešto kao korpice u posudicama. Prvo naseckajte kisele krastavčiće, šargarepe i paprike. Na njih stavite polovinu jajeta. Jaje pritisnite blago ka dole. Odozgo stavite još mlevenog mesa i nekako zatvorite, gledajući da postoji vrh, da liče na slane mafine.

Gomilice poređajte u tepsiju.

Pecite na 190-200 stepeni 40 minuta. Ali moja rerna je na gas, procenite vašu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: