Način pripreme
Jedan keto recept, koji po ukusu podseća na rolat Stefani, ali se pravi kao slani mafini.
Mleveno meso za mafine se izmeša sa navedenim sastojcima.
Šargarepe i paprike naseckajte na male trakice i zapecite ih na kratko. Moje sam ispekla u fryer-u. Ali mogu da se zapeku u rerni. Stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i zapecite ih na 190 stepeni na 10 minuta. Možete i u gril tiganju.
Biće vam potrebne i male posudice kao za krem karamel. Možete da koristite razne - porcelanske, staklene, aluminijumske. Moje su dimenzija 5 sa 8 cm. Dobila sam 8 komada.
Priprema:
Posudice namažite maslacem.
Uzmite mleveno meso i napravite nešto kao korpice u posudicama. Prvo naseckajte kisele krastavčiće, šargarepe i paprike. Na njih stavite polovinu jajeta. Jaje pritisnite blago ka dole. Odozgo stavite još mlevenog mesa i nekako zatvorite, gledajući da postoji vrh, da liče na slane mafine.
Gomilice poređajte u tepsiju.
Pecite na 190-200 stepeni 40 minuta. Ali moja rerna je na gas, procenite vašu.