Punjeni bataci

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3792k240
Punjeni bataci
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
29/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Punjeni bataci - prosto se tope u ustima, a sa ovim aromatičnim nadevom su neodoljivi"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - začin za piletinu
  • krompir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite meso od kostiju sa bataka. U posudi pomešajte maslac i na kockice narezani sir i kačkavalj. Dodajte biber i promešajte.

Ovom smesom napunite batake i umotajte ih da dobiju prvobitni izgled.

Oljuštite i isecite krompir na kockice. Poređajte ga u pleh.

Po vrhu poređajte batake, pospite začinima i preliti sa malo vode i ulja.

Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Punjeni bataci su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: