Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa sirom i kačkavaljem

Kačamak sa sirom i kačkavaljem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kačamak sa sirom i kačkavaljem
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Rano ili kasno vam se jede kačamak i nema mrdanja - recept klasika, omiljena svim bugarima! Nazdravlje!"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 100 g, fino
  • voda - 350 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 40 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predlažemo jednu klasiku iz rodopske kuhinje, u malo drugačijoj varijanti. To je upravo mnogim ljudima omiljen kačamak.

Pomešajte u šerpi vodu, sveže mleko, so i šećer. Stavite na ringlu i malo pre nego što provri dodajte kukuruzno brašno, mešajući neprestano.

Kuvajte kačamak dok se na površini ne pojave balončići - do željene gustine.

Važno je neprestano mešanje, da se ne stvore grudvice.

Spremite dve posudice i stavite na dno svake gotov kačamak.

Pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte preostalim kačamakom.

Ostavite nekoliko minuta tako, nakon čega okrenete kačamak na tanjir i pospete namrvljenim sirom.

Istopite maslac i dodajte u njega alevu papriku. Promešajte i odmah sklonite sa ringle, da ne pregori paprika, jer će da postane gorka.

Prelijte kačamak sa 1-2 kašike maslac i možete da servirate.

Prijatno uz moj kačamak sa sirom i kačkavaljem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: