Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa sa kinoom, bundevom i domaćim krutonima

Krem supa sa kinoom, bundevom i domaćim krutonima

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Krem supa sa kinoom, bundevom i domaćim krutonima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Topla krem supa za hladne jesenje dane Jednostavna i veoma hranljiva, a domaći krutoni u njoj su čudesni!"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 5 supenih kašika
  • bundeva - 200 g, sirova
  • luk - 1 glavica, srednja
  • šargarepe - 2 komada
  • pavlaka za kuvanje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • maslac - 70 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • Za krutone
  • brašno - 1 šolja (može da upije i malo više prilikom mešenja)
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • soda - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sirće - 1/2 kašičice
  • voda - 100 ml
  • začini - čubar, bosiljak, majčina dušica, šarena so i dr.
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pripremaju krutoni - u malu posudu se proseje brašno. Pravi se udubljenje i unutra se sipaju voda, maslinovo ulje, sirće, kao i kiselo mleko u kojem smo ugasili sodu. Mesi se testo, ostavlja se da se odmori otprilike 20 minuta.

Za to vreme u šerpu se sipa voda, u koju se stavljaju luk, šargarepe i bundeva, iseckani na nekoliko komada. Posoli se i ostavlja se da se krčka.

U posebnoj posudi se kuva kinoa, ponovo otprilike 20 minuta. Ona treba da bude prethodno oprana. Kada nabubri i bude termički obrađena, cedi se i ostavlja se sa strane.

U drugoj šerpi se proverava povrće. Kada šargarepa i bundeva omekšaju, šerpa se skida sa ringle i sipa se polovina bujona koji se dobio za vreme kuvanja.

U ostalu smesu se sipa kinoa, posipa se crnim biberom, dodaje se kockica maslaca i sve se pasira.

U kaseroli se zagreva sveže mleko da bude vruće (ali ne i da provri), a u njega se sipa i pavlaka. Kada se oba sastojka izmešaju, dodaju se u samu supu od bundeve u tankom mlazu.

Supa se ostavlja sa strane.

Za to vreme testo za krutone se dovoljno odmorilo. Razvijamo ga tako da bude 1 cm debljine, začinjavamo ga željenim začinima. Nakon toga ga sečemo na male kockice i pečemo na papiru za pečenje na najvišoj temepraturi i obavezno sa ventilatorom kako bi se bolje osušili i postali hrskavi.

Pečemo dok ne postane zlatasto.

Krutoni se serviraju neposredno pre serviranja.

Krem supu možemo da ukrasimo peršunom.

Krem supa sa kinoom, bundevom i domaćim krutonima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: