bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Dinstani Zec»Zečetina sa karijem i lukom

Zečetina sa karijem i lukom

Ivi  VaccaIvi Vacca
Šef kuhinje
509251k127
Zečetina sa karijem i lukom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
13/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ovaj recept će vas naterati da zavolite zečije meso."

Potrebni sastojci

  • zec - otprilike 800 g, naseckan na komade
  • luk - 3 glavice
  • kari - mleveni, po ukusu
  • so
  • crni biber - mleveni
  • maslinovo ulje - 100 ml, ekstra devičansko
  • voda - 150 ml
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi začinite zečije meso solju, crnim biberom i dodajte kari. Sve dobro izmešajte i ostavite da se marinira na nekoliko minuta.

Za to vreme naseckajte luk na srednje komade i stavite ga da se pošira u holandskoj šerpi (od livenog gvožđa) sa maslinovim uljem.

Kada luk omekša, pre nego što postane smeđe boje, dodajte meso i dobro izmešajte da postane zlatkast. Kada se zapečati, dodajte vodu i belo vino.

Pokrijte holandsku šerpu i kuvajte 20-30 minuta na srednjoj vatri (ili stavite u rernu na 50 minuta). Ako vidite da tečnost isparava, dodajte još malo vode.

Pre nego što skinete sa ringle, proverite da li je meso ostalo veoma krhko.

Možete da izvadite meso i da pasirate sos pre posluživanja kako bi jelo lepše izgledalo.

Servirajte sa krompir pireom ili samo sa kriškom domaćeg hleba.

Uživajte u zečetini sa karijem i lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: