Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Vrganji sa maslacem i belim lukom

Vrganji sa maslacem i belim lukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Vrganji sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Fantastično predjelo su pečurke sa maslacem i belim lukom, koje ide uz čašu dobrog vina. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • vrganj - 500 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 60 g
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Koristio sam smrznute vrganje koje sam prvo odmrznuo i isekao na sitne komade.

Pečurke stavim u tiganj sa uljem i dinstam ih oko 10 minuta dok voda koju su upili ne ispari i ne ostanu samo na masnoći.

Zatim sam dodao maslac i sitno iseckana 2-3 čena belog luka, so i biber po ukusu.

Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene.

Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom.

Vrganji sa maslacem i belim lukom, su fantastično predjelo, koje ide uz čašu dobrog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: