Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni iverak sa hrskavom koricom

Pečeni iverak sa hrskavom koricom

NikiNiki
Guru
565853k
Pečeni iverak sa hrskavom koricom
Fotografije: Niki
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Naš današnji predlog je aromatičan i mnogo ukusan. Možete da garnirate iverak sa krompir salatom i dobićete savršen rezultat!"

Potrebni sastojci

  • iverak - 1 komad
  • hleb - 3 kriške, beli, suv
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu i pažljivo filetiramo gronji deo. Namažemo maslinovim uljem.

Hleb natopimo u malo vode i nakon toga ga usitnimo na veoma sitno.

Dodajemo narendan beli luk, suve začine i na sitno isečen peršun.

Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak.

Pečemo ribu na 160 stepeni 30 minuta i nakon toga na 180 stepeni 10 minuta ili dok se ne stvori korica.

Pečen iverak sa hrskavom koricom možemo da garniramo krompir salatom, ruskom salatom ili dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: