Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ražnjići»Ćureći suvlaki na grčki način

Ćureći suvlaki na grčki način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Ćureći suvlaki na grčki način
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
29/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Nije potrebno da idete do Grčke da biste jeli ukusno. Pripremite ovo ukusno jelo na grčki način i sami kod kuće"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 2 komada, od buta
  • maslinovo ulje - 90 ml
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • vinsko sirće - 2 supene kašike
  • origano - 2 supene kašike, sušeni
  • beli luk - 1 komad, čen
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • Za sos
  • kiselo mleko - 250 ml, kozji
  • beli luk - 1 komad, čen
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • krastavac - 1 komad
  • sveža menta - 3 komada, struka
  • so - 3 prstohvata
  • Za serviranje
  • crni luk - 2 komada
  • tikvice - 3 komada
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći suvlaki na grčki način, koji će vam postati omiljeni.

Ćureće meso se veoma dobro opere.

Očisti se od kožice i seče se na male komade koji se stavljaju u posudu.

Beli luk se istuca u avanu.

U posudu se sipa maslinovo ulje, limunov sok, sirće, osušeni origano, beli luk i kumin.

Dodaje se so i šareni biber.

Veoma dobro se meša.

Ćureće meso se zaliva smesom i veoma dobro se meša.

Posuda se uvija folijom za sveže čuvanje i ostavlja se u frižideru na 12 sati.

Kada se izvadi iz frižidera, komadi mesa se nižu po 5 komada na drvene ražnjiće.

Ražnjići se peku na prethodno zagrejanom roštilju.

Za sos:

Kozje kiselo mleko se sipa u posudu.

Krastavac se pere, guli i seče na male kockice.

Menta se očisti od drški, listovi se operu i sitno se naseckaju.

Beli luk se istuca u avanu.

U kiselo mleko se dodaju naseckan na kockice krastavac, limunov sok, naseckana menta, beli luk i so.

Veoma dobro se izmeša.

Tikvice se operu i naseckaju na kriškice.

Stavljaju se u posudu.

Dodaje se maslinovo ulje i so.

Tikvice se veoma dobro izmešaju.

Kada se ražnjjići ispeku, na roštilju se peku tikvice.

Ražnjići suvlaki se serviraju sa mlečnim sosom, opranim, oguljenim i naseckanim na kolutiće crveni luk i pečene tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: