Način pripreme
Ćureći suvlaki na grčki način, koji će vam postati omiljeni.
Ćureće meso se veoma dobro opere.
Očisti se od kožice i seče se na male komade koji se stavljaju u posudu.
Beli luk se istuca u avanu.
U posudu se sipa maslinovo ulje, limunov sok, sirće, osušeni origano, beli luk i kumin.
Dodaje se so i šareni biber.
Veoma dobro se meša.
Ćureće meso se zaliva smesom i veoma dobro se meša.
Posuda se uvija folijom za sveže čuvanje i ostavlja se u frižideru na 12 sati.
Kada se izvadi iz frižidera, komadi mesa se nižu po 5 komada na drvene ražnjiće.
Ražnjići se peku na prethodno zagrejanom roštilju.
Za sos:
Kozje kiselo mleko se sipa u posudu.
Krastavac se pere, guli i seče na male kockice.
Menta se očisti od drški, listovi se operu i sitno se naseckaju.
Beli luk se istuca u avanu.
U kiselo mleko se dodaju naseckan na kockice krastavac, limunov sok, naseckana menta, beli luk i so.
Veoma dobro se izmeša.
Tikvice se operu i naseckaju na kriškice.
Stavljaju se u posudu.
Dodaje se maslinovo ulje i so.
Tikvice se veoma dobro izmešaju.
Kada se ražnjjići ispeku, na roštilju se peku tikvice.
Ražnjići suvlaki se serviraju sa mlečnim sosom, opranim, oguljenim i naseckanim na kolutiće crveni luk i pečene tikvice.