Način pripreme
Jaja se dobro umute ručno ili mikserom/kuhinjskim robotom.
U njih se dodaje sitan sir (rikota/krem sir) i veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa za keto hleb. Ovaj korak se veoma jednostavno vrši pomoću kuhinjskog robota, blendera, secka, nutribuleta itd. Bukvalno za sekudnu je gotovo.
Kokosovo brašno se pomeša sa praškom za peciovo i dodaje se u smesu od jaja i sitnog sira. Ponovo se meša dok brašno u potpunosti ne apsorbuje tečnost.
Dno male tepsije se pokriva papirom za pečenje i smesa za dijetalni hleb se sipa u nju. Ravnomereno se raspoređuje i peče se otprilike 30 minuta na 180°C (bez ventilatora) ili dok ne bude gotovo i dok se ne dobije prijatna boja. Na uobičajeni način se proverava da li je gotovo - drvenim šatpićem ili čačkalicom za zube.
Hlepčić se vadi iz rerne, ostavlja se da se ohladi, seče se na dve polovime i garnira se nadevom po želji. Na fotografiji je šunka, kačkavalj i šarena so. Može da se jede tako ili da se zapeče na parti-grilu ili roštilju za princeze.
Napomena: Ukus kokosovog brašna je jasan, zato imajte u vidu i da je hlepčić malo slankast.
Ovo je keto hleb za sendviče, ali može i samostalno da se jede sa kiselim mlekom ili uz glavno jelo.
Recept je sa niskim procentom ugljenih hidrata!