Način pripreme
Iskidajte brokoli na ružice, operite ga i blanširajte u kipućoj vodi pet minuta.
Blanširani brokoli potopite u hladnu vodu, a nakon toga ocedite u cediljki.
Operite dobro kinou u cediljki i skuvajte je u 2 šolje posoljene vode 15 minuta.
Nakon toga dobro ocedite.
Isecite na sitno brokoli i dodajte u njega skuvanu kinou, parmezan, so, biber, sitno isečen peršun i mirođiju, jaje i kašiku brašna.
Promešajte dobro i oblikujte male ćuftice u posudi za pečenje, pokrivenoj papirom za pečenje i prelijte mlazom maslinovog ulja.
Poređajte ćuftice od povrća u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje i prelijte mlazom maslinovog ulja.
Nakon toga stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.
Dok se ćuftice od brokolija peku, spremite mlečno sos mešajući ceđeno mleko sa kiselom pavlakom i dodajte u njih so i gnječeni čen belog luka.
Servirajte ukusne ćuftice od kinoe i brokolija sa mlečnim sosom i čašom belog vina.
Prijatno!