Način pripreme
1 šolja - 150 ml
Danas vam nudim moj recept za sarmice sa listovima vinove loze.
Koristila sam blanširane i zamrznute listove vinove loze, koje sam samo odmrzla.
Za nadev koji se ne propržava, sitno sam naseckala 2 glavice luka, žuti i crveni, izrendala sam šargarepu, a paradajz sam ogulila i naseckala na sitne kockice.
Povrće sam stavila u posudu i u njega sam dodala pirinač, sve začine i ulje.
Izmešala sam kašikom i počela sam da oblikujem sarme.
Dno šerpe sam podmazala uljem i poređala sam kriške krompira koje treba da pokriju dno u potpunosti.
Na krompir sam narendala sarme i zalila sam s malo ulja.
Stavila sam tanjir koji pritišće sarme i sipala sam 4 šolje vruće vode.
Stavila sam šerpu na ringlu i kuvala sam na tihoj vatri otprilike30 minuta, dok se voda nije upila.
Servirala sam moje ukusne sarmice od listova vinove loze sa nekoliko kriški krompira i kašikom domaćeg kiselog mleka.
Ukusne sarmice sa listovima vinove loze sa pirinčem su gotove.