Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem

Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusne i aromatične sarmice sa listovima vinove loze Poslužite ih sa kiselim mlekom i uživajte"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • pirinač - 2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica, žuti
  • luk - 1 glavica, crveni
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1/2 kašičice
  • još
  • listovi vinove loze
  • ulje - 2 supene kašike, za zalivanje
  • krompir - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja - 150 ml

Danas vam nudim moj recept za sarmice sa listovima vinove loze.

Koristila sam blanširane i zamrznute listove vinove loze, koje sam samo odmrzla.

Za nadev koji se ne propržava, sitno sam naseckala 2 glavice luka, žuti i crveni, izrendala sam šargarepu, a paradajz sam ogulila i naseckala na sitne kockice.

Povrće sam stavila u posudu i u njega sam dodala pirinač, sve začine i ulje.

Izmešala sam kašikom i počela sam da oblikujem sarme.

Dno šerpe sam podmazala uljem i poređala sam kriške krompira koje treba da pokriju dno u potpunosti.

Na krompir sam narendala sarme i zalila sam s malo ulja.

Stavila sam tanjir koji pritišće sarme i sipala sam 4 šolje vruće vode.

Stavila sam šerpu na ringlu i kuvala sam na tihoj vatri otprilike30 minuta, dok se voda nije upila.

Servirala sam moje ukusne sarmice od listova vinove loze sa nekoliko kriški krompira i kašikom domaćeg kiselog mleka.

Ukusne sarmice sa listovima vinove loze sa pirinčem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: