Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem desert brule sa želatinom

Krem desert brule sa želatinom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krem desert brule sa želatinom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Lagan i fin desert, u koji ćete se zaljubiti već od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 50 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • kisela pavlaka - 300 g
  • vanila - 1 ampula, esencija
  • želatin - 15 g
  • voda - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte žumaca sa šećerom i promešajte žičanom mutilicom.

Dodajte sveže mleko, promešajte dobro i sipajte smesu u šerpu, stavite na slabu vatru uz neprestano mešanje dok ne provri.

Sklonite šerpu sa vatre, sipajte smesu u posudu i dodajte želatin rastvoren u mlečnoj smesi, dobro promešajte.

Odvojene sjedinite kiselu pavlaku sa esencijom i promešajte. Dodajte smesu u mlečnu smesu sa želatinom i ponovo promešajte.

Rasporedite krem brule po posudicama ili čašama, stavite u frižider na 6-8 sati, dok se krem ne zgusne.

Servirajte lagani i fini krem dezert hladan! Možete pre serivranja da garnirate svežim voćem ili krokanom.

Krem desert brule sa želatinom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: