Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeno povrće»Keleraba i šargarepa pečene u rerni

Keleraba i šargarepa pečene u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Keleraba i šargarepa pečene u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovako pripremljeno, ovo povrće je idealan prilog za pečeno meso ili ribu. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • keleraba - 1 komad
  • šargarepa - 5 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • mirođija
  • majčina dušica
  • so - himalajska
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kod nas su poznate dve vrste kelerabe - velika i mala. Velika keleraba ima ljubičasto-plavkastu koru, dok mala keleraba ima svetlo zelenu koru.

Keleraba se može konzumirati i sveža (na primer u salati) i termički obrađena.

Oljuštite kelarabu i šargarepu i iseckajte ih.

Stavite u posudu i dodajte maslinovo ulje, začine, so i biber po ukusu.

Dobro promešajte i prebacite povrće u pleh obložen papirom za pečenje u jednom sloju.

Dodajte cele čenove belog luka bez ljuštenja.

Povrće pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta, dok se lagano ne zapeče.

Ovako pripremljeno, ovo povrće - keleraba i šargarepa, zapečene u rerni, idealan je prilog za pečeno meso ili ribu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: