Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Krompir punjen mlevenim mesom, pirinčem i povrćem

Krompir punjen mlevenim mesom, pirinčem i povrćem

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
168152364861
Krompir punjen mlevenim mesom, pirinčem i povrćem
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
12/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Za gurmane - Krompir punjen mlevenim mesom, pirinčem i povrćem"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada srednje veličine
  • mleveno meso - 200 g
  • pirinač - 70 g
  • tikvica - 100 g
  • celer (koren) - 50 g
  • šargarepa - 1 kom
  • luk - 1/2 glavice
  • univerzalni suvi začin - 1 s.k.
  • brašno - 1 k.k.
  • ulje - 4 - 5 s.k.
  • paradajz sok - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepa i celer se naseckaju na kockice i prže na malo ulja. Dodaje se mleveno meso, suvi začin i prži uz povremeno mešanje oko 10 minuta.

Dodaje se opran i oceđen pirinač i kratko prži uz neprestano mešanje, nakon čega se dodaje tikvica. Malo izmešati, pa dodati pola šolje vode. Kad sva voda uvri, na kraju sipati kašičicu brašna i skolniti sa šporeta.

U međuvremenu očistiti krompir, preseći na polovine i pažljivo kašičicom izvaditi sredinu pazeći da se krompir ne probuši.

Puniti krompir nadevom i ređati u posudu u kojoj će se peći. Sipati sok od paradajza i dodati vode pazeći da ne pređe ivicu krompira da se nadev ne bi rasturio.

Peći u poklopljenom sudu oko 45 minuta.

Ako je sos dosta redak, razmutiti malo brašna u malo vode i time zgusnuti sos.

Ko voli i kome ne smeta aleva paprika može da napravi i zapršku od ulja, malo brašna i aleve paprike, ali sasvim je ukusno i ovako.

Krompir punjen mlevenim mesom, pirinčem i povrćem je gotov.

Preostala sredina krompira možete se staviti u sos, a može se i skuvati (brzo se skuva jer su komadi mali), izgnječiti i pripremiti fantastične Kiflice sa pire krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: