Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom
Миш-маш с печени чушки и овче сирене
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Miš-Maš»Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom

Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
2013096145
Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
24/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom može da se garnira mariniranim ljutim papričicama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, crveni
  • pečene paprike - 300 g
  • jaja - 5 komada
  • ovčiji sir - 250 g
  • ulje
  • so
  • ljute paprike - marinirane
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno nasecka.

Ako je glavica luka mala, možete koristiti dve.

U tiganju se zagreje ulje. Dodaje se luk kako bi se propržilo.

Pečene paprike treba da budu oljuštene.

Seckaju se na srednje velike kvadratiće. Dodaju se. Izmeša se.

Razbijaju se jaja. Meša se. Dodaje se ovčiji sir tako što se izmrvi.

Meša se dok se ne skuvaju jaja.

Miš-maš se začinjava solju, ako je potrebno - prema tome koliko je sir slan.

Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom je jelo koje se sprema izuzetno brzo i veoma je ukusno.

Miš maš sa pečenim paprikama i ovčijim sirom može da se garnira mariniranim ljutim papričicama - čak je obavezno ;)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: