Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pastrmka iz tiganja

Pastrmka iz tiganja

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Pastrmka iz tiganja
Fotografije: Anita
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
155 min.
"Smislite salatu, osaberite vino i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 3 kg
  • ulje - 500 ml
  • peršun - jedna veza
  • beli luk - 100 g
  • limun - 3 komada
  • so - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmku očistiti i dobro oprati vodom.

Pripremiti marinadu od 300 ml ulja, seckanog peršina, belog luka i limuna, tako što se sitno seckani peršun i beli luk stavljaju unutar ribe.

U dublju posudu ređa red ribe, pa se prelije uljem i limunovim sokom, tako spremljeno ostaviti dva sata u frižideru.

Pastrmku potom izvaditi iz marinade i ocediti, peršin i beli luk ostaju unutra, posoliti svaku po ukusu.

Zagrejati 200 ml ulja i pržiti pastrmka po 15 minuta sa obe strane.

Prijatno uz pastrmku iz tiganja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: