Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od bundeve i leblebije

Krem supa od bundeve i leblebije

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Krem supa od bundeve i leblebije
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Krem supa od bundeve i leblebije za ushićenje čula i pune stomake"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g sirova
  • leblebija - 200 g potopljena u vodi
  • paradajz pire - 3 kašike
  • pečena paprika - 6 crvenih paprika
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • dimljena aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • đumbir - u prahu
  • kari
  • kumin
  • bujon od povrća - 2 kocke
  • seme - mešavina za posipanje supe
  • čili sos - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebija se prethodne noći potopi u vodu.

U šerpu stavite 2 kocke biljnog bujona sa 1 litrom vode.

Bundeva se očisti od semenki i oljušti joj se kora. Iseče se na sitno i stavi u bujon, crni luk se krupno isecka i doda zajedno sa leblebijom.

Povrće se kuva oko 15-20 minuta. Nakon što omekšaju leblebija i bundeva, dodajte pečene i oljuštene crvene paprike.

Odvojite deo čorbe u posebnu posudu i ispasirajte svo povrće u pire.

U čorbu od bundeve dodajte začine po ukusu. Ponovo se vraća čorba odvojena od zimske supe. Promešajte dobro.

Mešavina semena se prži na suvom tiganju i posipa po svakoj porciji kada se servira krem supa od bundeve i leblebije. Po želji se može dodati čili sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: