Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Buns Bao hlepčići sa punjenjem od svinjetine

Buns Bao hlepčići sa punjenjem od svinjetine

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Početnik
549
Buns Bao hlepčići sa punjenjem od svinjetine2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Buns Bao - Hlepčići sa svinjetinom se mogu čuvati u frižideru do 7 dana, a u zamrzivaču do 1 mesec, pojedinačno umotane u papir za pečenje."

Potrebni sastojci

  • kobasica - 150 g od svinjetine, ljuta
  • mladi luk - 1 veza
  • đumbir - 15 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • kumin
  • maslinovo ulje
  • luk u prahu - po ukusu
  • kačkaval - 20 g
  • soja sos
  • vorčester sos
  • riblji sos
  • svetli miso - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašičica sa prstohvatom šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Testo je klasično testo za hleb sa kvascem.

Za ove hlepčiće sa nadevom prvo pomešamo sastojke za nadev, sve je sitno iseckano, kačkavalj narendan na sitno. Ovo se radi kako bi začini odstojali i dali ukus mesu.

Zatim umesite testo, podelite ga na 16-18 loptica od oko 55-70 g i ostavite da narastu.

Uzmite lopticu, razvucite je u krug prečnika oko 15 cm i stavimo 1 kašiku mešavine u sredinu, pažljivo umotajte, zatvarajući sve rupe.

Kuhajte male hlepčiće na pari 9-10 minuta.

Buns Bao - Hlepčići sa svinjetinom se mogu čuvati u frižideru do 7 dana, a u zamrzivaču do 1 mesec, pojedinačno umotane u papir za pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: