Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Vegetarijansko jelo u glinenim posudama

Vegetarijansko jelo u glinenim posudama

Vegetarijansko jelo u glinenim posudama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Omiljeno povrće postaje još ukusnije i aromatičnije u glinenim posudama - to nije legenda"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • sladak krompir - 200 g
  • kukuruz - 3 kašike, iz konzerve
  • masline - 3 kašike, isečene (bez koštica)
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - 80 g
  • so
  • univerzalni začin - od povrća
  • maslinovo ulje
  • paradajz - 1 komad
  • divlji luk - pera
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na kocke. Sotirajte ga na kratko u maslinovom ulju.

Očistite pečurke, isecite ih na kriške. Sotirajte ih 2-3 minuta u maslinovom ulju.

Poređajte glinene posudice: rasporedite pečurke, sladak krompir, stavite po kašiku kukuruza iz konzerve i na krugove isečene masline bez koštica, dodajte krug mocarele i krug paradajza.

Začinite solju i začinom od povrća. Pospite đuvečare maslinovim uljem.

Zapecite jelo u zagrejanoj rerni.

Pre nego što je gotovo pospite narendanim kačkavaljem i dopecite dok se ne istopi.

Pre serviranja pospite đuvečare sitno isečenim divljim lukom.

Vegetarijansko jelo u glinenim posudama je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: