Način pripreme
Sve vrste riba se odvoje od kostiju. Iskidaju se na komade u veliku posudu. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na lente.
Luk se očisti i iseče na sitno. U tiganj se stavlja malo ulja da se zagreje. Luk i paprike se zaprže. Dodaju se u posudu sa ribom.
Masline se seku na sitno. Dodaju se. Razbijaju se 2 jaja. Dodaju se so i biber. Zamese se svi sastojci.
Oforme se šnicle.
U dubok i širok tanjir se razbiju preostala jaja. Ako je neophodno mute se još. U drugi duboki tanjir se sipa kukuruzno brašno.
Kornflejks se namrvi i stavlja se u treći duboki tanjir.
Oblikovane riblje šnicle se potapaju u jaje. Uvaljaju se u kukuruzno brašno, ponovo se potapaju u jaje i uvaljaju se u kornfleks.
Kada su oblikovani svi kroketi stavlja se ulje da se zagreje. Prže se.
Uz krokete sa sedam vrsta riba mnogo dobro ide belo vino.