Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama

Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom. I ne zaboravite tamno pivo!"

Potrebni sastojci

  • šnjur - 1/2 kg
  • griz - 2 kašike
  • pivo - 5 kašika
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo posudu, razbijamo jaja i mutimo zajedno sa pivom i solju.

U tu smesu dodajemo griz i prezle.

Mešamo dobro.

Meni je smesa za pohovanje za ribu ispala retka, jer mi tako volimo.

Ako želite da bude gust, stavite 4 kašike griza i dodajte još malo prezli.

Očistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura.

Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: