Način pripreme
Nekoliko puta operemo dve vrste zrnevlja za kuvanje - pirinač i heljdu - i sipamo ih u pleh. Njima dodajemo povrće, dobro oprano i sitno iseckano - zelje, crni luk, šargarepu, beli luk, listove maslačka.
Sipamo i domaći kiseli kupus iz tegle. Začinite himalajskom solju, šarlanom, izmrvlenim baštenskim čubrom, alevom paprikom, karijem, korijanderom, mlevenim biberom i promešamo.
Prelijemo vodom i sokom od kupusa i stavimo da se peče na 250 stepeni dok ne bude gotovo (zavisi od snage rerne – oko 45-50 minuta).
Povremeno mešamo tokom pečenja i na kraju ostavimo da se malo zapeče. Sipamo u porcije i poslužujemo toplo!
Neočekivano dobra kombinacija - pirinač i heljda u rerni sa kiselim kupusom i zeljem!
Zanimljiv recept, pogodan za prolećni ručak!
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za kiseli kupus u rerni ili ove recepte sa heljdom.