Način pripreme
Ogulite i očistite škampe. Ako koristite zamrznute, prethodno ih odmrznite.
Napravite salsu za Fahitas tako što oguli i naseckate avokado, paradajz, luk i beli luk. Stavite ih u blender zajedno sa očišćenom halapenjo papričicom i svežim listovima peršuna i korijandera.
Uključite uređaj na srednje obrtaje ili funkciju seckanje na nekoliko sekundi.
Naravno, možete sve to da usitnite i rukom. Dobro ocedite sastojke od odvojene tečnosti i pomešajte sa ceđenim mlekom, maslinovim uljem, sokom od limete i solju.
Naseckajte ajsberg salatu na tanke trakice.
Dolazi red na škampe. Njih stavite da se zapeku veoma brzo na jakoj vatri u tiganju sa maslinovim uljem. Kada su škampi u tiganju skoro gotovi (oduzima otprilike 2 minutice), odmah pospite smesom za fahitas i pospite sa malo vode da dno ne bi izgorelo. Kratko izmešajte i sklonite sa vatre.
Na kraju u suvom tiganju zapecite tortilja pogače. Potrebno je samo da se zagreju i uhvate prijatnu boju.
U sredinu svake pogače stavite ivic sosa, pokrijte ajsberg salatom naseckanom na trakice, ponovo sipajte sos i na kraju poređajte u red škampe.
Savijte ukusni Fahitas sa škampima i poslužite.
Prijatno!