Venac od tikvica

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Venac od tikvica
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Venac od tikvica sa neodoljivo ukusnim nadevom Vidite ovde kakav je"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 - 2 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 3 kašike, skuvan
  • so
  • biber
  • za nadev
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, crvene, pečene
  • paradajz - 2 komada
  • majonez - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju mleveno meso i pirinač. Sole se i posipaju biberom po ukusu.

Na kriške isečeni luk i pečurke se dinstaju u malo masnoće.

Isecite tikvice na trake. Poređajte ih u kalup za kolač, krajevi treba da izlaze napolje. sipajte pola mlevenog mesa.

Preko njega sipajte smesu od pečuraka i pokrijte drugom polovinom mlevenog mesa. Poređajte krupgove paprika i paradajza.

Pospite sa malo soli i bibera i namažite majonezom.

Uvijte krajeve tikvica. Stavite jelo da se peče na 200 stepeni 20-25 minuta.

Ostavite slani rolat da se blago ohladi i okrenite pažljivo u tanjir.

Venac od tikvica je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: