Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Aromatičan hleb sa šarenom solju

Aromatičan hleb sa šarenom solju

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Aromatičan hleb sa šarenom solju
Fotografije: Vanya Velichkova
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"I po staroj buharskoj tradiciji vas dočekujemo kao drage goste sa aromatičnim hlebom i malo šarene soli"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml, mlaka
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 1/2 kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • jaje - 1 komad
  • maslac - za mazanje
  • šarena so
  • čubar
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira u mlakoj vodi sa šećerom. Nakon što naraste pomeša se sa prosejanim brašnom is olju.

Dodaje se sirće i zamesi se meko testo. Dodaje se ulje i domesi se.

Gotovo testo se ostavlja na toplom da udvostruči svoj obim.

Kada testo naraste razvija se u koru debljine 1 cm, maže se maslacem i posipa se šarenom solju.

Kora se seče na tri lente, od kojih se svaka uvija u rolnu. Stavlja se u posudu u kojoj će se peći, ostavlja se da se ponovo udvostruči.

Pre pečenja hleb se maže umućenim jajetom i posipa se susamom i čubrom. Peče se 25 minuta na 200 stepeni.

Aromatičan hleb sa šarenom solju je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: