Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka sa mlevenim mesom i čubrom

Musaka sa mlevenim mesom i čubrom

OliOli
Šegrt
381052
Musaka sa mlevenim mesom i čubrom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Najukusnija musaka je sa čubrom i mlevenim mesom!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mleveno meso - 1/2 kg
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 kašika
  • aleva paprika - 2 kašike, dimljena
  • teleći bujon - 2 kocke
  • brašno - 4 kašike
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir za musaku, beli luk i luk na male kocke.

Zapržite luk, beli luk, mleveno meso, dodajući so, kumin, biber, čubar. dimljenu alevu papriku, kocku telećeg bujona i promešajte.

Namažite posudu za pečenje sa malo ulja, stavite isečen krompir, začinjeno mleveno meso, još jednu kocu telećeg bujona i stavite u posudu vodu tek toliko da prekrije sastojke.

Stavite brašno u svu tiganj u mešajte dok ne postane zlatasto.

Za preliv promešajte dva jaja sa kiselim mlekom i brašnom. Rasporedite preliv u posudu za pečenje.

Pecite musaku 45 minuta na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Prijatno!

Musaka sa mlevenim mesom i čubrom može da se servira sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: