Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić

Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Sarme od loze sa mlevenim mesom koje okupljaju celu porodicu oko božićne trpeze."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • nana
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • listovi loze
* merne jedinice

Način pripreme

Omiljene su mi ove sarme od loze sa nadevom od mlevenog mesa i pirinča! A sa mlečnim sosom od belog luka su veliko uživanje!

Ja ih spremam ovako: 250 g mlevenog mesa sam pomešala sa polo šolje pirinča, šolja je od 200 ml, isečenom malom glavicom luka, šargarepom narendanom na sitno. nanom i biberom, tri kašike ulja, prstohvatom soli i malo vode.

Mešam dobro viljuškom i nakon toga punim listove loze ovom smesom. Lično ih ne uvijam na male zalogaje, već pravim velike i okrugle sarme, to je brza varijanta.

Za nabrojanu smesu korisitla sam 12 listova. Poređala sam sarme u vatrostalnu posudu sa poklopcem, sipala sam vodu do sredine posude i posula sa malo soli i ulja.

Zatvorila sam poklopcem i stavila u hladnu rernu! Uključila sam na 200 stepeni i nakon što se zagrejalo smanjila sam na 180, pekla sam dok nije bilo gotovo. Gotove sarme serviram sa mlečnim sosom od belog luka i dodatak uz njega po kašika kisele pavlake!

To je to! Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić - ukusno i jednostavno zimsko jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: