Hleb sa pivom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Hleb sa pivom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Sjajan hleb sa pivom"

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 1 kašika
  • maslac - 55 g
  • pivo - 290 ml
  • svež kvasac - 30 g
  • integralno brašno - 225 g
  • belo brašno - 225 g
  • so - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad, blago umućeno
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za kilogram hleba se maže sa malo maslaca. Preostali maslac se stavlja da provri sa pivom i šećerom. Smesa se ostavlja da se ohladi. Kvasac se muti sa 1-2 kašike smese.

U smesu sa pivom se dodaje narasli kvasac, jaje i so.

Brašno se proseje u zagrejanu posudu za mešenje i u sredini se pravi udubljenje. Sipa se smesa od piva i zamesi se meko testo. Mesi se 10 minuta na radnoj površini posutoj brašnom dok ne postane elastično.

Vraća se u posudu, uvija se u foliju blago namazanu uljem i ostavlja se na toplom da naraste.

Nakon što se podigne, izvadi se iz posude i razmesi se ponovo na radnoj površini posutoj brašnom. Oformi se hleb i stavlja se u kalup.

Pokriva se ponovo folijom i ostavlja se na toplom da naraste.

Dok testo raste, rerna se zagreva do 200 stepeni. Hleb se peče u sredini rerne 35 minuta ili dok ne postane braon.

Ispečeni hleb se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi.

Hleb sa pivom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: