Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa kelerabom

Musaka sa kelerabom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Musaka sa kelerabom
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Zamenite krompir kelerabom i bićete očarani ukusom musake"

Potrebni sastojci

  • keleraba - 2 glavice
  • mleveno meso - 250 g
  • so
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sušeno povrće - miks
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu musaku se prvo očiste i oljušte glavice kelerabe.

Nakon toga se operu i iseku na kocke, kao krompir za musaku. Sole se, nakon čega se stavljaju začini. Mešaju se. U njih se dodaje sa malo vode razmućeno mleveno meso i aleva paprika.

Preliva se uljem, nakon toga se dodaje voda, da prekrije sastojke, i peče se dok se voda ne upije.

Preliva se pirpremljenim prelivom od jaja i kiselog mleka sa dodatim narendanim kačkavaljem.

Zapeče se samo odozgo do željene preplanulosti.

Ja sam lično servirala sa kiselim mlekom i turšijom.

Musaka sa kelerabom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: