Način pripreme
Pripremite smesu sa kvascem, ugrejanom mleku sa šećerom rastvorite kvasac sa vodom. Dodajte šolju prisejanog i pomešanog brašna i ostavite da nadođe.
Nakon što kvasac nadođe dodajemo jaja, odvajamo jedno žumance za premazivanje, ulje i pomešana brašna sa solju. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe.
Podelimo na 2 dela u odnosu 1:2. Malo razvučemo na koru, namažemo i uvijamo u rolat. Rascepimo po sredini i uvijamo.
Oblikujemo u oblik puža i stavljamo u sredinu pleha da obilujemo lepu pogaču.
Drugo testo razvučemo na krug i sečemo na 16 trouglova, oblikujemo kao kiflice i ređamo oko puža.
Ostavljamo da domaća pogača nadođe i pre pečenja namažmo žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom vode.
Pečemo pogaču sa kukuruznim brašnom oko 30 munuta (zavisi od rerne) na 200 stepeni.