Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka
Пилешки пържоли с гъбен сос Класика
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka

Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k2135k431
Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
01/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Poslužite neodoljive pileće šnicle sa sosom od pečuraka i odgovarajućim garnirungom - moj je krompir pire i komad limuna na zelenom listu zelene salate."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle od buta - 5 komada, sa kožom
  • za marinadu
  • belo vino - 1/2 šolje
  • med - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • začini za pile - 1 supena kašika, miks
  • ulje - 3 supene kašike
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 200 g
  • bujon od povrća
  • brapno - 2 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za mariniranje piletine.

Poređajtepileće šnicle u duboku posudu i zalijte ih marinadom.

Ostavite šnicle da se mariniraju na otprilike sat vremena.

Poređajte šnicle u tepsiju, sipajte deo bujona i tepsiju uvijte aluminijumskom folijom.

Šnicle pržite u zagrejanoj rerni do 200 °C otprilike 30 minuta.

Skinite foliju i dopecite da se dobije zlatkasta boja.

Pečurke očistite i naseckajte na kriškice.

Dinstajte ih u ulju dok ne budu gotove.

Prepecite brašno, dodajte ga u pečurke uz energično mešanje.

U tankom mlazu dodajte i bujon mešajući dok se ne zgusti i pazite da se ne formiraju grudvice u sosu od pečuraka.

Poslužite neodoljive pileće šnicle sa sosom od pečuraka i odgovarajućim garnirungom - moj je krompir pire i komad limuna na zelenom listu zelene salate.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: