Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Velika torta sa domaćim kremom

Velika torta sa domaćim kremom

Velika torta sa domaćim kremom
Fotografije: Maria Bibishkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Velika torta, kako bi bila dovoljna za sve ogladne u kući"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, bele
  • kore za tortu - 3 komada, kakao
  • sok iz kompota
  • Za krem
  • jaja - 8 komada
  • maslac - 1 kesica
  • sveže mleko - 1600 ml
  • šećer - 12 - 13 supenih kašika
  • vanila - 4 kesice
  • brašno - 11 supenih kašika
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve kore poređajte jednu na drugu. Rasecite ih na manje pravougaonike. Zamenite ih tako da budu naizmenično postavljeni (kao ukras za tortu), kao šahmat.

Za krem: Stavite polovinu svežeg mleka u šerpu na ringlu, dodajte maslac i šećer, zagrejte. U ostalom delu mleka umutite jaja, brašno i vanile.

Kada se mleko na ringli zagreje, dodajte smesu sa jajima u tankom mlazu. Neprestano mešajte da ne bi zagorelo.

Kada dobijete neophodnu gustinu, skinite krem od vanile sa ringle. U odgovarajući kalup stavite jednu koru, zalijt eje kašičicom soka iz kompota i namažite kremom.

Tako naizmenično slažite do poslednje kore. Vrh i stranice obilno namažite.

Dekorišite po vašem ukusu i stavite da odstoji sat, dva na hladnom da se stegne.

Velika torta sa domaćim kremom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: