Način pripreme
Sve kore poređajte jednu na drugu. Rasecite ih na manje pravougaonike. Zamenite ih tako da budu naizmenično postavljeni (kao ukras za tortu), kao šahmat.
Za krem: Stavite polovinu svežeg mleka u šerpu na ringlu, dodajte maslac i šećer, zagrejte. U ostalom delu mleka umutite jaja, brašno i vanile.
Kada se mleko na ringli zagreje, dodajte smesu sa jajima u tankom mlazu. Neprestano mešajte da ne bi zagorelo.
Kada dobijete neophodnu gustinu, skinite krem od vanile sa ringle. U odgovarajući kalup stavite jednu koru, zalijt eje kašičicom soka iz kompota i namažite kremom.
Tako naizmenično slažite do poslednje kore. Vrh i stranice obilno namažite.
Dekorišite po vašem ukusu i stavite da odstoji sat, dva na hladnom da se stegne.
Velika torta sa domaćim kremom je gotova.