Način pripreme
Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu.
Maslac se stavlja u malu posudu i ostavlja se na sobnoj temperaturi da omekša.
Mandarina i limun se veoma dobro operu.
Kora mandarine i limuna se izrenda na sitno rende.
U avan se stavljaju crni biber, morska so, ruzmarin i majčina dušica, nakon čega se veoma dobro izmrve i sipaju u posudu sa maslacem.
Dodaju se izrendane kore.
Maslac se veoma dobro izmeša sa začinima i izrendanim korama-
Ispod kože svakog bataka se stavlja po 1/2 maslaca.
Praziluk se očisti, opere i secka na krupne komade.
Crveni luk s eočisti, opere i nasecka na komade srednje veličine.
Šargarepe se ogule, operu i naseckaju na krupne komade.
Naseckane šargarepe se stavljaju u tiganj sa nelepljivim premazom.
Zalivaju se uljem i dinstaju 10 minuta, nakon čega se dodaje luk i prazuluk.
Dinstanje traje bez mnogo mešanja 5 minuta, nakon čega se stavlja poklopac i dinsta se još 5 minuta.
U tepsiju se stavljaju bataci sa maslacem, dinstano povrće i pola mandarine, izmrvljene na komadiće.
Da bi se dobili zaista uukusni pečeni ćureći bataci, zalivaju se bujonom i dodaje se so.
Marinirani ćureći bataci se peku 40 minuta ispod folije na 200 °C.