Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći but sa tikvicama i šargarepama

Ćureći but sa tikvicama i šargarepama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureći but sa tikvicama i šargarepama
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Kako da vam se ne prijede ovaj ćureći but sa tikvicama i šargarepama"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 6 komada
  • luk - 10 komada
  • šargarepe - 10 kom.
  • tikvice - 2 komada
  • baharat - 1 kašičica, začin
  • aleva paprika - 3 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • lovorov list - 3 komada
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se veoma dobro operu.

Očiste se od kostiju tako što se uklanjaju sve kosti.

Meso se seče na komade srednje veličine i stavlja se u tepsiju sa poklopcem.

Luk se očisti, opere i krupno nasecka.

Naseckani luk se stavlja u tepsiju u meso.

Dodaje se lovorov lost i ulje. Voda se ne dodaje.

Dinsta se poklopljeno sat vremena na 220 °C uz periodično mešanje.

Šargarepe se ogule, operu i krupno naseckaju.

Tikvice se operu, očiste od drški i seckaju se na krupne kockice.

Kada se meso sa lukom izdinstalo, dodaju se naseckane šargarepe, tikvice, začin Baharat, aleva paprika, čubar i so.

Sočna ćuretina se veoma dobro izmeša.

Ćureći but sa tikvicama i šargarepama se peče 30 minuta pod poklopcem na 220 °C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: