Ređana pogača

Ređana pogača
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
9
"Nametnuta pogača je dosta drugačija od pogača koje spremate po inerviji. Zato je i toliko ukusna."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - prstohvat
  • jaja - komad
  • kvasac - 1 komad, suvi
  • brašno - 500 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - kockica, meki
  • kravlji sir
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ređanu pogaču odvojte jedno žumance za premazivanje pogače.

U mini pekaru stavite sastojke poznatim redosledom. Prvo sve tečne sastojke, suve i na kraju - kvasac.

Podesite program testo i ostavite da se program završi. Kod mene je sat i po vremena.

Izvadite gotovo testo i podelite na 4 jednaka dela. Svaki razvijte na listu u dimenzije tepsije za pečenje.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Stavite jedan list testa. Namažite mekim kravljim maslacem i pospite sirom.

Odozgo stavite drugi list, ponovo namažite maslacem i pospite sirom.

Stavite treću i tako dok se ne potroše količine. Poslednja se ne maže. Rasecite na komade i ostavite na toplom na 40 minuta.

Odozgo penjurliju namažite odvojenim žumancem, uljem i svežim mlekom.

Ukusnu pogaču pecite u hladnoj rerni na 170 °C dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: